Zegereeks in Grand National zet zich voort voor team Rocky

Zegereeks in Grand National zet zich voort voor team Rocky

Na de trip in Denemarken, voor een demo en de laatste wedstrijd in de Eurocup, stond zaterdag wedstrijd 6 in de Grand National op het programma.
Wedstrijdlocatie was Lochem, waar men dit evenement voor de 34 ste keer organiseerde.
Rond de klok van 11 uur vertrok men vanuit thuisbasis Hoeven.
De donkere wolken beloofden niet veel goeds en het duurde ook niet lang voordat Barend zijn ruitenwissers moest aanzetten.
Gelukkig gaf buienradar aan dat Lochem droge was. Toen men om half 3 het terrein op kwam rijden was het nagenoeg droog en werd er even gewacht met uitladen.

Het bericht kwam al snel dat de starttijden iets zouden verschuiven, daar er nog een klein buitje onderweg was.
Toen die bui voorbij was kon men beginnen aan het programma en het team met uitladen en poetsen.
Rond half 5 startte Barend “Rocky” om warm te draaien, dit was live op facebook te zien en vele berichten m.b.t. succes volgden achter elkaar op het scherm.
Even later kwam de tractor zich melden om Rocky op te halen voor de weging en te plaatsen in Parc Fermé.
Dit was ook het teken dat de niet nodig zijnde teamleden op de baan, familie en fans zich begaven richting tribune.
Om 17.15 uur startte de prostock klasse en mocht DPP Rednex uit Vroomshoop de spits afbijten.
Met een schuin oog werden de verrichtingen gadegeslagen, daar er in de tractor wat onderdelen waren aangebracht die gemaakt waren door Barend Huijbregts. Een mooie 100,55 meter kwam voor hun op het scorebord, wat op het einde een mooie 5e plek opleverde.
Om in vaktermen te spreken, het was een “taaie” baan. En na de 12 deelnemers was niemand tot een full pull gekomen en gingen de 4 besten naar de pull off.
Extreme Temptation, het vriendenteam uit Nieuwegein, met 106,80 meter, Next Sensation uit Heerhugowaard met 101,78 meter, Neighbours Nightmare met 1103,31 meter en…juist, Rocky.
Barend zette een mooie eerste run neer met een afstand van 107,44 meter.
Na het verzwaren van de sleepwagen was het William de Vos van Extreme Temptation die zijn tractor bij 94,75 meter tot stilstand bracht. Na Next Sensation 92,19 meter en Neighbours Nightmare met 100,67 meter was het de beurt aan team Rocky.
De ketting stond strak tussen Rocky en de sleepwagen, de toeren gingen omhoog en de kolom rook kwam met geweld uit de uitlaat. Wat volgde was een run met kracht, passie en schoonheid tot het einde en belangrijker, “voorbij de zwart/wit geblokte vlag”. 103 meter en 74 centimeter stond er op het scorebord en overwinning 6 van de 6 gehouden Grand National wedstrijden was een feit.


Met 120 punten en een voorsprong van 35 punten op de nummer 2 gaat men zaterdag naar Montfoort.
En daarna reist men direct door naar Zwitserland, voor een demo in de plaats Knutwil.

De foto’s en films, met dank aan Jan Werners, Schizo’s pulling pics en Adema CC, van deze zesde overwinning op rij in de Grand National zijn te bekijken op onze facebook pagina en internetsite.