Wederom schade voor team Rocky!

Wederom schade voor team Rocky!

Vrijdagavond rond de klok van 6 uur reed Barend Huijbregts de Scania met daarin Rocky, teamleden en gezin in Hoeven het erf af.

De eindbestemming was Hygum in Denemarken, voor een demo wedstrijd.

Na wat file en een kleine 800 kilometer verder, arriveerde men rond half twee in de nacht het weiland, waar al meerdere teams stonden opgesteld.

Na wat uurtjes slapen kwam de ene naar de ander uit zijn bed en kon men genieten van de omgeving waar men in het donker was aangekomen.

Na een gezamenlijk ontbijt begon men aan het vaste ritueel, uitladen van Rocky, poetsen en de laatste check.
De rest van de dag kon men een beetje bijpraten bij de andere teams en genieten van het landschap, daar de wedstrijd pas gepland stond rond half vijf.
Om half vier startte Barend Rocky en konden de aanwezigen genieten van de geluiden van de motoren, want buiten Rocky werden al de andere Prostock tractoren gestart.
Na het warmdraaien kwam men Rocky ophalen om te wegen. De gehele middag dreigden regenbuien al boven Hygum en juist nu kwamen de eerste spetters uit de wolken.
Ter bescherming van de baan werd het zeil snel over de baan getrokken. Gelukkig duurde de bui niet al te lang en kon men rond half zes de baan vrijmaken en starten met de wedstrijd.
Team Rocky stond op de startlijst als nummer 10 van de 12 deelnemers, dus kon men kijken naar de prestaties en afstanden van de andere teams.
Toen Barend met Rocky de baan op mocht rijden waren er al 5 Full Pulls gereden, dus het was mogelijk.
Na het aanhaken en optoeren kwam Rocky in beweging, zo te zien met een geweldige snelheid en kracht, tot het noodlot toesloeg.
Een grote knal was te horen, gevolgd door een witte wolk en even wat vuur onder Rocky.

De kenners langs de baan en de live volgers via facebook wisten direct al “turbo probleem”.
Gelukkig was het vuur snel uit en kwam na het optrekken van de rook Rocky, met daarop Barend, weer in het zicht.
Na het aanhaken van de sleeptractor en verontschuldigingen van Barend aan het publiek, kon men bij de truck de schade gaan bekijken.
Na het verwijderen van de kap was inderdaad de turbo volledig vernield, verder was er zo 1,2,3, niet te zien of er verdere schade was aan Rocky.
Echt doorzoeken kon men nog niet i.v.m. de warmte die er nog in het motorgedeelte zat, dus was de inwendige mens aan de beurt.
Tijdens het eten werden meteen de plannen gemaakt met betrekking tot reparatie, vrienden team Extreme Temptation bood direct zijn hulp aan en ook kreeg men bericht dat er plek was gemaakt in de loods van team Rabbit G’N Mad uit Denemarken.
Zo kwam er overal hulp vandaan en kon men in Denemarken blijven, zoals vooraf de planning was.
Zondagochtend werd er afscheid genomen van 2 Rocky teamleden, die terugreden naar Hoeven met Code Red Pullingteam uit België en vertrokken Barend, gezin en team Extreme Temptation 200 kilometer noordelijker naar Hjallerup.
Daar aangekomen is men begonnen met sleutelen, om alles weer gereed te krijgen voor aanstaande zaterdag, dan zal in Brande Denemarken de laatste wedstrijd zijn in de Eurocup, waar team Rocky de derde plaats zal verdedigen.
En wie weet wat nog meer mogelijk is, in het algemeen klassement staan de bovenste dicht bij elkaar, dus is alles nog mogelijk.
Rest me u nog de einduitslag van de demo wedstrijd te geven. Op de derde plaats was dit John Deere 2, op de tweede plaats Neighbours Nightmare en eerste was Extreme Temptation.
Die wij hierbij willen feliciteren en net als Code Red en Rabbit G’N Mad bedanken voor hun hulp.

meer foto’s en video’s vind u op onze facebook pagina.