Terug in de top 3 van de Eurocup

Terug in de top 3 van de Eurocup

HOEVEN – Na het behalen van de 1e plaats vorige week zaterdag bij de demo in Hygum Denemarken had Barend Huijbregts ervoor gekozen om thuis even een algemene check te doen van “Rocky”. Daarna snel weer terug richting Denemarken voor een kleine welverdiende vakantie met zijn gezin in de buurt van Brande.

Vrijdagavond ging een gedeelte van het team ook richting Denemarken, om op zaterdag aan te sluiten en de laatste check te doen voor de 3e wedstrijd in de Eurocup. Daar de wedstrijd op zondag zou gaan plaatsvinden, had men de gehele zaterdag de tijd om te kijken naar de andere klasse en hoe de baan was geprepareerd. Wisselende prestaties waren er te zien en het beeld van de baan was “weinig grip”. Zondag rond de klok van 14.00uur begon men aan de Prostock klasse met 20 deelnemers, na wat proeftreks en aanpassen van de sleepwagen ging men van start. Barend met Rocky was 1 van de laatste rijders die de baan op zou gaan, vele full pulls waren er al neergezet en ook Rocky trok een full pull, met nog 13 rijders had Barend zich voor de pull off gekwalificeerd en steeg de spanning.

Na het zwaarder zetten van de sleepwagen kwam het bericht dat van de 14 finalisten er 2 niet terug konden keren i.v.m. problemen. Zwaarder zetten van de sleepwagen had direct resultaat, vele bleven steken rond de 90 meter. Het was Extreme Temptation die aan de leiding stond met een afstand van 96.74 meter, gevolgd door John Deere2 met 93.91 meter toen Barend met Rocky aanhaakte aan de sleepwagen. Met veel toeren en weinig grip stond er na de run toch een mooie afstand van 95.22 meter en nestelde Barend zich tussen de 2 bovengenoemde.

Met deze 2e plaats en het behaalde aantal punten wat men hierdoor won, resulteerde dat in het algemeen klassement het “Team Rocky” naar de 3e plaats klom.

Einduitslag Brande: 1. Extreme Temptation 96.74 meter; 2. Rocky 95.22 meter; 3. John Deere 2 93.91 meter

Algemeen klassement Eurocup: 1. John Deere 2 74 punten; 2. Extreme Temptation 73 punten; 3. Rocky 60 punten

Aanstaande zaterdag staat er weer een wedstrijd voor de Grand National in Lochem op het programma, foto’s met dank aan Schizo en Jan Werners.

Response code is 404