Rocky weer op Nederlandse bodem

Rocky weer op Nederlandse bodem

HOEVEN – Afgelopen zaterdag was Lochem het strijdtoneel voor de Grand National wedstrijd, op voorhand een wedstrijd met grote belangstelling van fans.

Dit was bij het binnenrijden van het dorp ook te zien, vele gezinnen stonden de teams langs de weg te begroeten, ook op het wedstrijdterrein zaten de tribunes al vol bij aanvang van de eerste klasse. Rocky stond er na een half uur poetsen weer blinkend bij en was het wachten op het sein dat de tractors naar de weegbrug werden geroepen.

Barend Huijbregts was net klaar met warmdraaien, toen de sleeptractor zich melde om Rocky naar Parc Ferme te brengen. Dit is de afgesloten ruimte tussen de weegbrug en de baan, alwaar de tractoren uit een hele klasse klaarstaan voor hun trekpoging.

Bij aanvang van de eerste rijder werd het toeschouwers aantal bekend gemaakt, ruim 7000 toeschouwers waren naar dit festijn gekomen en de tribunes zaten bomvol. De eerste rijders hadden geen moeite om de 100 meter te halen, maar de magische grens van 110 was nog niet haalbaar.

Toen Barend met Rocky de baan op ging, stond Extreme Temptation met een afstand van 109.15 meter bovenaan.

Door de speaker werd de spanning opgevoerd met de aankondiging dat de ‘Meester’ met Rocky klaarstond, onder de klanken van ‘The eye of the tiger’ koppelde men Rocky aan de sleepwagen, toerental ging omhoog en ‘GO’! Helaas lukte het Barend ook niet om de grens van 110 meter te halen en kwam Rocky tot stilstand bij 107.58 meter.

Kenners zagen in de run die was neergezet, dat dit niet was zoals het had moeten zijn, ook na het afzetten van zijn helm zagen de teamleden een zorgelijke blik bij Barend. Geen goede run maar toch bij de beste vier, dus een finale was een feit.

In Parc Ferme ging de motorkap van Rocky om te kijken en te luisteren, ook de data werd uitgelezen en zelfs filmopname vanaf de tribune moest eraan te pas komen. Conclusie was ‘niets geks’ en gereedmaken voor de Pull Off, nadat de sleepwagen zwaarder was gezet begon men aan de finale.

Dit was aan de afstand van de eerste finalist te zien, Extreme Temptation kwam bij 106.23 meter tot stilstand, bijna 3 meter minder dan hun eerste run. Dat niet alleen een tractor kapot kan gaan bleek wel toen bij het terugrijden van de sleepwagen alles in rep en roer was. Na enkele minuten kwam het bericht over de speakers “de sleepwagen was niet te maken”, een andere moest gereedgemaakt worden, waardoor de finale ruim een uur verschoven werd.

Na de run van Snoopy met 103.46, Extreme Temptation 106.23 en Neigbours Nightmare met 102.19 was het aan Barend Huijbregts om zijn Pull Off te doen. Bij het horen en zien van de eerste meters was het duidelijk dat dit niet de race was die men verwacht had.

Als 4e met een afstand van 95.96 meter kwam Rocky tot stilstand, en gelijk was er het besef dat de trekker niet lekker liep. Helaas geen podiumplaats maar wel genoeg punten om de 2e plaats in te nemen in het algemeen klassement.

Bij het uitlezen van de data na de Pull Off en verder onderzoeken was het de brandstofpomp die het probleem veroorzaakte, deze week dus weer werk aan de winkel en op naar volgend weekend.

Foto’s met dank aan Jan Werners, video met dank aan hydrohid.

Response code is 404