Rocky weer op dreef

Rocky weer op dreef

Het was afgelopen zaterdag vroeg dag voor de teamleden van tractorpulling team Rocky, om 6.30 uur werd de truck gestart en ging men op weg naar Eext in Drenthe.

Afgelopen week was er al diverse keren gekeken op weerpagina’s om een beeld te krijgen van de omstandigheden daar, dit met in het achterhoofd de volledig verregende wedstrijd in Hoeven.

Onderweg nog een klein buitje, maar ook de zon die tussen de wolken prikte. Bij aankomst was goed te zien dat het afgelopen week niet alleen in Brabant had geregend.

Na het plaatsen van de truck en het uitladen van “Rocky” was het tijd om eens bij de baan te kijken hoe die zich had gehouden na al die nattigheid.

Er kon gereden worden op de baan, maar wel op de floating finish manier, dit houdt in dat er maar één keer een run is van elke deelnemer en de afstand die gezet wordt is direct de eindafstand.

Barend Huybregts moest met Rocky als nummer 11 van de 15 de baan op.

De deelnemers voor Barend hadden diverse afstanden gezet en op dat moment ging Kawe Runaway Dear aan kop met 113.76 meter.

Na het plaatsen van de sleepwagen en het vastkoppelen van Rocky was de spanning te snijden.

Het toerental ging omhoog en een bulderend geluid kwam vrij, helaas was mede door oneffenheden in de baan het niet helemaal een vlekkeloze run, maar toch kwam er een afstand van 112.31 meter op het scorebord.

De rijders na Barend kwamen niet meer aan deze afstand en de 2e plaats was hun deel, met op plaats 3 Dams Rooster met 111.03 meter.

Volgende week gaat het team naar Putten voor Beachpull 2016, een zeer belangrijke wedstrijd daar in één wedstrijd voor de Eurocup en de Grand National competitie gereden gaat worden.

video

Response code is 404
met dank aan hydrohid, foto’s met dank aan HTD en diversen via facebook. allemaal bedankt!