Rocky oppermachtig in Denemarken

Rocky oppermachtig in Denemarken

HOEVEN – Na twee weken reparatie werkzaamheden aan Rocky vertrok een gedeelte van het team afgelopen vrijdagmiddag naar Hygum in Denemarken. Het team was met nog wat andere topteams uit Nederland om aan te sluiten bij de wedstrijd daar en dan onder de noemer ‘demo’.

Na een kleine 940 kilometers op de teller kwam men aan bij het wedstrijdterrein waar na een welverdiende nachtrust de wedstrijddag aanbrak. Er stonden diverse klasses op het programma, waarbij de Prostock klasse in de avond was ingedeeld. Zo hadden het team en de meegereisde aanhang en fans genoeg tijd om de baan te verkennen en de spullen uit te pakken.

In de loop van de dag werd ‘Rocky’ gereed gemaakt, gepoetst en door Barend Huybrechts gestart. Net als in Putten was er een fel geluid te horen onder de kap van Rocky, zo van “wie doet mij wat”. Om 20.15 uur brak het uur van de waarheid aan, gespannen gezichten en meelevende teamleden in Nederland werden op de hoogte gehouden. De eerste run na het debacle van Putten brak aan, vastgekoppeld aan de sleepwagen was het wachten op het groene sein van ‘go’. Toen dit gegeven was voerde Barend de druk op en kwam Rocky tot leven, als een briesend paard ging die over de baan met als resultaat een Full Pull en door naar de Pull Off. De eerste vinkjes konden gezet worden achter, het belangrijkste ‘heel blijven’, een goede run wegzetten en proberen een Full Pull te rijden.

Snel werd alles achter de startlijn nagekeken en gereed gemaakt voor de Pull Off. Na het zwaarder zetten van de sleepwagen was het tijd om de strijd weer aan te gaan. Er waren al afstanden gezet net over de 100 meter toen Barend ‘Rocky’ liet vastkoppelen aan de sleepwagen, wederom was de spanning af te lezen van de gezichten, sein veilig werd gegeven en de pk’s kwamen los op de baan. Barend moest aan het einde van de baan Rocky tot stilstand brengen, daar hij anders was doorgereden naar Hoeven! Een winnende afstand van 114 meter stond op het bord en met een verschil van 7 meter op de nummer 2.

Het podium was in Denemarken Oranje gekleurd met op 1. Rocky 114 meter, 2. Extreme Temptation 107 meter, 3. Neighbours Nightmare 103 meter.

foto’s en video met dank aan jan werners:

Response code is 404