Rocky het beest in Zweden

Rocky het beest in Zweden

Je hebt wedstrijden en wedstrijden, de ene is om de hoek en voor de andere moet je even wat tijd uittrekken.

Woensdagavond vertrok team Rocky voor een rit van ruim 1200 kilometer naar Lidköping in Zweden, alwaar vrijdagavond de eerste wedstrijd in de Eurocup gehouden werd.

De reis zelf ging voorspoedig, met wisselend landschap en in Denemarken flink wat lange en hoge bruggen.

Na diverse rust en tussenstops bereikte men de dag daarna het wedstrijdterrein en kon men de plek inrichten in het rennerskwartier.

De avond vulde het team met een gezellig samenzijn met enkele binnen en buitenlandse teams en daar ontstond het idee om vrijdagochtend op een kleiner naastgelegen baan een wedstrijd karten te houden.

Dat karten nog geen tractorpulling is bleek wel uit het feit dat daar andere winnaars opstonden.

In het middag uur werd daadwerkelijk richting de wedstrijd gewerkt en Rocky uitgeladen, gepoetst en gecheckt. De eerste foto’s en films werden gemaakt en vragen gesteld door de bezoekers.

De wedstrijd stond gepland voor 21.00 uur, maar door een probleem aan de kleinere sleepwagen voor een andere klasse, werden de prostock teams eerder opgeroepen.

Na het opwarmen en naar parc fermé gebracht te zijn, startte de eerste van de 17 internationale deelnemers.

Wederom viel op dat het een moeilijke baan was, waar je goed moest kiezen waar je ging starten, maar ook de gewichtsverdeling zou grote invloed hebben.

Dit was af te lezen op het scorebord toen Barend Huijbregts met Rocky als achtste de baan opreed, de afstanden varieerden tussen de 46 en 108 meter.

Na het aanhaken aan de sleepwagen en het optoeren, kwam het beest in Barend en Rocky los, met een rookpluim achter zich kwamen ze tot stilstand bij 113.98 meter.

Nu was het afwachten, want er kwamen nog 9 deelnemers en team Rocky had laten zien waar men moest starten en hoe.

Gelukkig bleek achteraf dat deze fantastische run de beste was en men doorging naar de pull-off.

Daarin was te zien dat de 3 mede finalisten beter hadden gelet op Rocky’s eerste run, want na het verzwaren van de sleepwagen kwam KAWE Runaway deer tot stilstand bij 97.22 meter en Neighbours Nightmare iets korter bij 96.09 meter.

Nu was het de beurt aan Barend om ook, net als bij de eerste run, het beest in Rocky te doen ontwaken. Helaas was de run niet geheel zoals die had moeten zijn en kwam Rocky tot stilstand bij 96.97 meter.

Het podium was behaald maar of dit 2 of 3 zou zijn lag aan John Deer2. Jammer maar toch trots werd het plaats 3, daar John Deer2 stopte bij 98.66 meter.

Na vorige week in Stroe de eerste plaats behaald te hebben, in de Grand National is de derde plek in de Eurocup net zo mooi en is men in beide competities goed begonnen dit seizoen.

Zaterdag is Loerbeek het toneel waar men mag gaan strijden om het podium. Bent u in de buurt, kom gerust eens kijken, of zet zaterdag 17 juni in uw agenda “Powerweekend Made”.

De foto’s en films van Lidköping zijn te zien op Rocky’s facebook en internetsite.