problemen tijdens de Beachpull

problemen tijdens de Beachpull

HOEVEN – Afgelopen week was er door de teamleden hard gewerkt om “Rocky” up to date te krijgen voor de wedstrijd aan stand Nulde nabij Putten.

De weersvooruitzichten waren goed en zo vertrok men in de ochtend naar de wedstrijd locatie, dat het vakantieseizoen was begonnen konden we op de weg goed merken, door wegwerkzaamheden en enkele ongelukken liepen we nabij Utrecht van de ene in de andere file.

Bij aankomst aan strand Nulde werd snel alles uitgeladen en konden de voorbereiden voor de wedstrijd worden gestart, enkele teamleden gingen de baan verkennen en kwamen met de mededeling dat de baan er strak bij lag en de tribunes barstensvol zaten met liefhebbers van deze sport.

Barend Huybrechts vond het tijd om Rocky warm te draaien en klom in zijn stoel, na het starten van Rocky verdrongen vele toeschouwers zich op veilige afstand rond de tractor en werd de ene na andere foto en video genomen om later nog eens te genieten.

Onder de kap van Rocky was een mooi fel geluid te horen, daar deze wedstrijd niet alleen voor de Nederlandse competitie maar ook voor de Europese competitie meetelt was een goed resultaat noodzakelijk.

Helaas moest de start van de wedstrijd later beginnen, daar we toch werden getrakteerd op wat regendruppels, de zeilploeg die bij teveel regen een zeil over de baan trekt kwam in actie.

Later dan gepland kon de wedstrijd beginnen en moest Barend met Rocky als 2e de baan op, gespannen stonden en zaten de teamleden, familieleden en fans langs de baan en op de tribune.

Na het aankoppelen van de sleepwagen kwam de groene vlag van “go”, de eerste meters gingen als eens speer en zo was Rocky al een tijdje niet gezien, tot grote teleurstelling was er bij 55 meter een enorme knal te horen en kwam Rocky tot stilstand bij 58.55 meter.

De kenners wisten direct al dat de turbo kapot was, en dit werd ook door de wedstrijdspeaker medegedeeld aan de niet kenners, een mooie dag was in 1 klap donkergekleurd.

Daar de concurrentie in de Nationale competitie ook punten lieten liggen door problemen viel de schade in de ranking achteraf nog mee en draaien we toch nog in de top mee.

Deze week zal er veel reparatie werk verricht moeten worden, een klein gelukje is dat er een kleine zomerstop is en voor aanstaande weekend geen wedstrijd gepland staat, over 2 weken zal het team zijn kunsten tonen bij een demo in Hygum Denemarken.

Als team willen wij iedereen bedanken voor de steunbetuigingen die wij hebben ontvangen, wij gaan ervoor om weer sterker voor de dag te komen bij de volgende wedstrijden.

Response code is 404