Prima demo weekend voor Tractor pulling team Rocky

Prima demo weekend voor Tractor pulling team Rocky

Afgelopen donderdagavond, rond de klok van 20.30 uur, kwam de P&O ferry los van de kade Europoort Rotterdam.
Aan boord Pullingteam Rocky en diverse andere pullingteams, onderweg voor een wedstrijd of demo in Great Eccleston.
Voor Team Rocky dit keer voor 2 demo’s en wel op zaterdag en zondag, op uitnodiging van de organisatie.
Buiten Barend Huijbregts waren nog 2 teamleden mee, daar er bij een demo niet zoveel druk op staat als bij een competitie wedstrijd, maar winnen is wel het uitgangspunt.

Vrijdagochtend rond 7.00 uur was het vaste land van Engeland te zien en vervolgden ze even later hun weg richting wedstrijdterrein.
Daar aangekomen werd een hoofdkwartier gemaakt met enkele andere teams.
Dit weekend stond voor vele teams in het teken van kampioenschappen in diverse Eurocup klasses, maar ook voor het kampioenschap van Engeland.
Vrijdagavond kon men ook al genieten van wedstrijden en bekijken hoe de baan was.
Na deze wedstrijden waren er diverse gezellige samenkomsten waar kampioenschappen werden gevierd en na een kort nachtje kon men zaterdag naar de eerste demo wedstrijd werken.
Om 18.45 uur startte Barend Huijbregts “Rocky” en werd alles nagelopen en gereedgemaakt voor de run, of hopelijk, runs.
Team Rocky mocht als nummer 2 de baan op in 1 van de wedstrijden die gereden werd voor het kampioenschap van Engeland. Het team liet direct zien waarom ze naar Engeland waren gekomen.
Tussen de stralen van de lasershow door kwam een mooie full pull op de baan en ging men aan het einde van al de deelnemers met nog 3 teams naar de pull off.
Met een verzwaarde sleepwagen mocht team Rocky als eerste in de pull off een afstand neerzetten. Het was al wat kouder en donkerder geworden toen om 21.45uur Rocky aanhaakte.
Onder aansporingen van de speaker en wederom vermelding dat de kersverse kampioen van Nederland klaarstond, toerde Barend “Rocky” op en kwam alles in gang.
De neus van Rocky ging tot mooie hoogte omhoog en enkele secondes later kwam het tot stilstand bij 87.98 meter.
Na problemen bij team Ice Bear met 10.78 meter en de afstand van 86.57 meter van vriendenteam Extreme Temptation, kon alleen One Trick Pony nog roet in het eten gooien.
Toen hun run stopte bij 82.22 meter, was de overwinning in deze demo een feit en kon die bijgeschreven worden op de mooie lijst van dit jaar.


Na de prijsuitreiking bleef men nog even gezellig bijeen, maar stond ook de tweede demo van zondag al in gedachte.
Ook deze demo werd in een competitie wedstrijd om het Engels kampioenschap gereden. Rond de klok van 14.30uur werd gestart met het opwarmen van de motoren in parc fermé.
Het verschil tussen de wedstrijd van gisterenavond en deze was, dat men nu alleen ter vermaak van de toeschouwers zou rijden.
En de toeschouwers kregen vermaak, Simply Red had de vlag op dat moment laten plaatsen bij 89.25 meter toen Barend met Rocky de baan opkwam.
Nogmaals klonken de felicitaties n.a.v. het behaalde kampioenschap uit de boxen, toen de kolom rook uit de uitlaat van Rocky kwam.
Deze kolom stopte bij 112 meter en de vlag mocht een stukje verplaatst worden en die bleek later niet meer verplaatst te hoeven worden.
Zo werd een fantastisch weekend afgesloten en vertrok men naar Hull voor de boot terug naar Nederland