Powerweekend: ROCKY’S weekend met een lach en een traan!

Powerweekend: ROCKY’S weekend met een lach en een traan!

Weken keken wij er al naar uit “Powerweekend Made” met op zaterdag onze sponsormeeting en wedstrijd in de Grand National en op zondag de tweede Eurocup wedstrijd. Donderdagavond en vrijdag werd alles opgebouwd en zaterdag kwam de truck met “Rocky”.

Zaterdagmiddag rond half vier kwamen de eerste sponsoren en genodigde binnendruppelen.

En rond de klok van vier uur begon het gezellig samenzijn met sponsoren, genodigde en familieleden.

Iets voor zes uur gaf Barend het sein om Rocky gereed te maken, op dat moment doet ieder teamlid zijn taak en als dit gedaan is start Barend “Rocky”.

Normaal is het al druk bij het warmdraaien maar nu was het nog drukker.

Rijen dik stond men rondom Rocky en zij die dit nog nooit hadden gezien of hadden meegemaakt werden bijgepraat door de teamleden.

Zo ook kreeg men uitleg waarom de wedstrijdleiding had besloten om bij deze wedstrijd het floating finish principe te hanteren.

Daar vele teams ook op zondag moesten strijden konden de vele runs wel eens problemen opleveren aan de onderdelen, vandaar floating finish wat inhoudt 1 run en de gereden afstand is meteen de eind afstand.

Toen Rocky werd opgehaald voor de weging stroomde de Rocky tent leeg en verplaatste men zich naar de bult langs de 3 mooie wedstrijdbanen.

Vele duizenden hadden net als wij hun zinnen op deze wedstrijd gezet, het was niet alleen in de lucht zwart van de rook, ook op de tribunes en bult was het zwart van het volk.

Vanaf beneden was mooi te zien waar de Rocky supporters stonden, 1 grote rode vlek door caps, T-shirts of hoodies stak mooi af tussen de andere belangstellende.

Rond de klok van 8 uur startte de Prostock, en na wat ritten was goed te zien dat de sleepwagen zwaar stond.

Toen Barend met Rocky de baan opreed was 100.84 meter de winnende afstand.

Door het team was besloten om iets uit het midden van de baan te starten, de spanning steeg en kon men het kunstje van de afgelopen 3 wedstrijden met de eerste plaats herhalen.

Tijdens de aankondiging klonk “Eye Of The Tiger” en was de rookpluim zichtbaar, foto’s en films werden gemaakt of live op facebook uitgezonden.

Alles of niets, de neus van Rocky kwam na 10 meter omhoog en trok de sleepwagen over de baan om even later, onder de door fans afgeschoten confetti,

tot stilstand te komen bij 106.59 meter.

Met nog 4 deelnemers te gaan spannend, alleen Appy Power kwam in de buurt en zo was overwinning 4 van 4 wedstijden een feit.

20 punten kon in het algemeen klassement bijgeschreven worden, en met 80 punten is er een voorsprong van 22 punten op de nummer 2.

Zondag was een geheel ander verhaal.

Na een gezamenlijk ontbijt gemaakt door de Master “Barend” zelf werd alles gereedgemaakt voor de tweede wedstrijd in de Eurocup.

Ook hier weer volle tribunes bij de start van de klasse, om het verhaal niet te lang te maken.

Toen Barend met Rocky de baan opreed waren al vele tractoren gesneuveld en helaas na een goede start sloeg ook bij ons het noodlot toe.

Bij 74.58 meter kwam Rocky tot stilstand,kenners wisten meteen al ” grote schade” !

Bij terugkeer later die avond in de werkplaats werd dit bevestigd ” een scheur door het gehele blok en in enkele cilinderbussen.

De foto’s hiervan zijn te zien op facebook, rest mij te vermelden dat Neighbours Nightmare de wedstrijd won en wij in het algemeen klassement zakte naar plaats 6.