Ondanks regen laat Rocky concurrentie in stof bijten

Ondanks regen laat Rocky concurrentie in stof bijten

De gehele week werd er door het team uitgekeken naar zaterdag en met een schuin oog ook naar de weersverwachtingen.

Na een rit van ongeveer anderhalf uur kwam het team aan in Stroe en werd het naar een plek op het grote achterveld gedirigeerd. Stonden we vorig jaar nog vlak bij de baan, nu stonden we op 10 minuten lopen van de baan. De reden van deze opstelling zal vast te maken hebben gehad met het EK, wat aan het einde van het seizoen ook in Stroe gereden zal worden, met de vele teams in diverse klasses.

Na het uitladen volgde het vaste ritueel, poetsen van Rocky en alles gereedzetten. Zo ook de grote partytent en die was nodig, want rond de klok van half zes ging de schuif open en werden we getrakteerd op een heftige regenbui met windstoten en onweer. Toen de bui was weggetrokken kwam de twijfel, gaat het door, op welke manier en hoe is nu de baan.

Gelukkig kregen we de mededeling dat het een normale wedstrijd zou zijn, maar dat de baan erg zwaar was en zelfs de startlijn verplaatst was i.v.m. de kwaliteit. Dat het zwaar was zagen we bij de voorgaande klasses en bij onze eerste deelnemers in de Prostock klasse, moeilijke grip en veel wielspin, met resultaat dat de teams niet voorbij de 100 meter kwamen.

Toen Barend Huijbregts met Rocky de opdracht kreeg de baan op te gaan, stond de verste afstand op 97.21 meter. Dit moest benaderd of overtroffen worden om naar de Pull-Off te gaan.

Ook Barend had moeite met Rocky om bij de eerste meters de combinatie tussen power en grip tot goede relatie te koppelen. Toen de relatie een feit was kwam er toch nog een mooie run met een afstand van 96.78 meter op het scherm. Tot het einde bleef het spannend bij de eerste run, gewichtsverdeling, versnelling en startpositie kon maar zo resulteren dat we buiten de top 4 zouden eindigen.

Nadat al de teams hun run hadden gereden stond Rocky op plaats drie van de vier deelnemers voor de Pull-Off. De uitgelezen data van de eerste run en het geluid tijdens de run van Rocky gaven goede hoop op een mooie finale run.

Door een teamlid kreeg Barend begeleiding toen hij als tweede de baan op mocht rijden. Na het goed plaatsen van de sleepwagen en het aankoppelen van Rocky, mocht het beest in Rocky ontwaken.

Ook nu geen directe liefde tussen Rocky en de baan, maar toch tot stilstand voorbij de finishvlag die de op dat moment de langste afstand aangaf.

Vanaf nu nog twee deelnemers die roet in het eten konden gooien, maar deze keer beten ze in het stof en was de afstand van 91.35 meter die was neergezet door Barend de winnende en was de overwinning een feit. Net als vorig jaar ging de grootste beker met de bijbehorende bos bloemen mee naar huis. Bij terugkomst in Hoeven werden direct de eerste voorbereidingen gestart, daar men woensdag weer vertrekt voor de eerste wedstrijd vrijdag in Lidköping Zweden voor de Eurocup competitie.

Voor foto’s en films van de wedstrijd in Stroe zie onze facebook pagina. Foto’s en video’s met dank aan:Jan Werners, Hidde stuut, Schizo pulling pics en Adema cc