Made’s Powerweekend

Made’s Powerweekend

Na weken voorbereiding begon vrijdag de opbouw voor Powerweekend Made, enkele  teamleden waren al vroeg in de werkplaats aanwezig om de wedstrijdspullen gereed te zetten, ook “Rocky” die de nacht daarvoor van een beurs in Engeland was teruggekomen moest worden nagekeken om goed voor de dag te komen.

Natuurlijk gebeurd dit voor elke wedstrijd maar dit weekend is al jaren speciaal voor het team daar dan ook op zaterdag onze sponsordag wordt gehouden.

Rond het middaguur vertrokken enkele leden om in Made het tentenpark te bouwen, na vele zweet  en een enkele regendruppel stond aan het begin van de avond een geweldig onderkomen voor de dag erop.

Tijdens het geluid van de eerste wedstrijden op vrijdagavond vertrokken de opbouwers om zaterdag fris klaar te staan voor een lange maar hopelijk leuke en gezellige dag.

Zaterdagochtend verzamelde het team zich en werd de rit richting Made gestart, aangekomen bij het partytentenpark werden de laatste dingen aangesloten en klaargezet, even later arriveerde ook de partners en kinderen om te helpen en aanwezig te zijn bij dit festijn.

Rond de klok van 16.00uur begon het sponsorevenement en was de tent al snel vol met sponsoren en genodigde, onder het genot van een hapje en een drankje kon men kennismaken met de sport en zien waar het team zich het gehele jaar voor inzet, vele foto’s binnen in de truck, tent maar vooral van “Rocky” werden genomen.

Tijdens het gezellig samenzijn kregen de teamleden de opdracht “Rocky” gereed te maken voor de wedstrijd, helaas waren er enkele teams niet aanwezig i.v.m. motorische problemen en ging de Grand National competitie van start met 13 deelnemers, Barend Huijbregts mocht als 10e de baan op om te proberen een afstand boven de 110 meter een zogenaamde Full Pull neer te zetten.

Bij de eerste teams was te zien dat we te maken hadden met een verraderlijke baan waar in de eerste 30 meter weinig grip zat, aangemoedigd door sponsoren, fans, familieleden en hun kinderen ging Barend met zijn Rocky van start.

Na het geluid van oplopend toerental en gejuich van aanwezigen stond er na de trek een Full Pull op het score bord, uiteindelijk een finale van 4 tractors en Rocky was erbij, in de Pull-off kwam een mooie afstand van 102.23 te staan wat uiteindelijk de 2e plaats opleverde, een resultaat om trots op te zijn! Zeker omdat vele sponsoren en betrokkenen aanwezig waren om de verrichtingen te volgen. de overwinning ging net als vorige week naar Extreme Temptation met een afstand van 104 meter, de 2e plaats werd met genodigde nog lang gevierd in het Rocky kamp.

Zondagochtend was het weer vroeg dag en vele teamleden kwamen met kleine oogjes uit hun slaapplaats, het ontbijt werd muzikaal ondersteund door een live optreden van truckerkoning “ Henk Wijngaard”, veel tijd om te genieten was er niet daar alles in gereedheid gebracht moest worden voor de eerste wedstrijd in de Eurocup Klasse een competitie waar ook buitenlandse teams aan meedoen.

Rond het middaguur kwam het sein om gereed te staan, ook hier helaas enkele afzeggingen en begon men aan de startlijst van 15 deelnemers, ook nu viel weer op dat in het begin weinig grip was tussen banden en de baan, daar ook de sleepwagen niet zwaar stond waren er 12 teams met een Full Pull waaronder Rocky, de finale kon onder een lekker zonnetje beginnen.

Met afstanden rond de 100 meter was Barend als nr. 8 aan de beurt, door de wedstrijdspeaker werden de fans van Rocky apart benoemd om de combinatie nogmaals aan te moedigen, toerental omhoog, rook uit de pijp, spinnende wielen en gaan tot stilstand en dat was na 103,76 meter.

Met nog drie finalisten te gaan was het spannend en afwachten of de afstand genoeg zou zijn voor het podium, wederom net als zaterdagavond was het Extreme Temptation met 107,76 meter wat Rocky van de 1e plaats afhield.

Trots zijn we met 2 maal een 2e plaats op Powerweekend Made maar vooral zijn wij als team trots dat we dit samen met sponsoren en betrokkenen kunnen doen!

Interesse in deze mooie sport vol kracht en passie, aankomend weekend zijn de wedstrijden in Hoeven alwaar Rocky zondag de strijd zal aangaan voor de 4e wedstrijd in de Grand National competitie, u bent van harte welkom om bij ons te komen kijken of vragen te stellen.

Foto’s en video met dank aan: Schizo Pulling Pics, Jan werner en Hydrohid pulling video’s

Response code is 404