Laatste test Pullingteam Rocky voor seizoenstart

Laatste test Pullingteam Rocky voor seizoenstart

Afgelopen zaterdag was het voor het team de laatste mogelijkheid om te testen voordat het nieuwe seizoen over 2 weken start in Stroe.

6 weken na de mooie 1e plaats in Ahoy stond deelname aan de demo/wedstrijd in Füchtorf Duitsland in de agenda.

Afgelopen weken zijn de aandachtspuntjes nogmaals nagelopen en is het kapwerk van Rocky naar de spuiterij geweest om weer lekker fris het nieuwe seizoen in te gaan. De periode om dit netjes te doen was vrij krap na Ahoy en om de kwaliteit van het spuitwerk te garanderen was het advies om nog niet alle logo’s te plaatsen op korte termijn.

Deze zullen op de 1e competitiewedstrijd in Stroe uiteraard weer allemaal aanwezig zijn op de trekker.

Donderdagavond was de laatste check en heeft men alles ingepakt voor de reis van een kleine 300 km.

Vrijdag vertrok Barend met gezin en zaterdagochtend vroeg vertrokken enkele teamleden met aanhang.

Via berichtgeving op internet en Facebook was te lezen dat er een gevarieerd en sterk startersveld was,  4 teams uit Nederland, inclusief Rocky, Duitsland en 2 uit Engeland.

Barend was voordat de teamleden arriveerden al bij de baan wezen kijken om informatie te verzamelen, de baan lag er mooi bij en net als hier in een stralende zon.

Rond de klok van 15.30 uur was het tijd om Rocky warm te draaien.

Vele fans en belangstellenden verzamelden zich rond de tractor.

Vlammen, witte en zwarte rook wisselden zich af uit de uitlaat en menig film en foto werd gemaakt.

Even later kwam het bericht dat men Rocky kwam ophalen om richting de baan te gaan.

Enkele teams waren ons al voorgegaan en met wisselende resultaten.

Toen Barend met Rocky de baan opdraaide om aan te haken aan de sleepwagen, werd het vuurtje door de speaker nog even aangewakkerd.

De resultaten van afgelopen jaren passeerden de revue en de supporters beantwoordden dit door geklap en geschreeuw.

Na het optoeren kwam het beest naar boven in Rocky en gaf Barend hem de sporen.

met een geweldig resultaat, “een dikke Full Pull”.

Het is dat Barend het gas losliet, want anders waren de bloemen die aan het einde van de baan stonden een prooi van Rocky geworden.

Een deken van gejuich kwam via de tribune over de baan.

Toen al de deelnemers in deze klasse hun eerste run hadden gemaakt, kwam als resultaat 5 teams, 1 uit Engeland en 4 uit Nederland, met daaronder Rocky, die een Full Pull hadden gereden.

Na een kleine pauze begon men aan de Pull Off.

Ice Bear uit Engeland mocht als eerste de finale run in gaan en zette een knappe afstand van 90.53 meter neer, na Rednex met problemen en een afstand van 52.69 meter kwam Kawe Runaway Deere met een knappe 90.99 meter aan de leiding.

Nu was het de beurt aan Barend met Rocky, de baan was stukken slechter dan bij de eerste run, de bovenlaag was losser door de voorgangers en de combinatie van power / grip resulteerde in bijremmen,  met als resultaat 83.40 meter.

Als laatste was het bevriende team Extreme Temptation aan de beurt om als winnaar uit de bus te komen, ook zij hadden problemen met de baan en kwamen tot stilstand bij 85.52 meter.

 

Een 4e plaats gaf bij het team gek genoeg toch vele blije gezichten, de beide runs gaven genoeg goede data en de manier waarop Rocky de eerste run gestopt moest worden voor de bloemen heeft veel vertrouwen gegeven voor het nieuwe seizoen.

 

Films en foto’s van deze demo/wedstrijd kunt u bekijken op onze internet en Facebookpagina: www.facebook.com/rockypullingteam