Het weer zit team Rocky niet mee

Het weer zit team Rocky niet mee

Daar Barend Huijbregts met gezin al in Denemarken was, vertrokken vrijdagavond enkele teamleden vanuit Hoeven om aan te sluiten.
Op het programma stond de vierde en tevens laatste wedstrijd voor de Eurocup in Brande.
Zij die de weersverwachtingen volgden, zagen grote overeenkomsten in het weer, wolken, weinig zon en regen (soms heel veel regen).
Vele regenbuien verder sloot men aan en kon men genieten van wat uurtjes nachtrust.
Nou echt nachtrust kreeg men niet, de regen viel met bakken uit de lucht en veroorzaakte aardig wat geluid op de truck.

Ook de gehele ochtend waren er buitjes en was het kijken op buienradar of het zou opklaren.
De planning was om met de prostock te starten om 12.00 uur maar dit werd al snel verschoven naar 14.00 uur.
En na de rijdersvergadering van 13.30 uur kwam het bericht dat het nog later zou worden.
Zelfs na het wegen van de tractoren om 14.45 uur was het nog niet geheel droog en moesten de rijders schuilen onder de paraplu’s.
Rond de klok van 16.30 uur kreeg de eerste deelnemer het sein gereed te maken en te starten.
De gereden afstand van deze was zo kort, dat de sleepwagen verzet werd aan gewicht en begon men opnieuw.
Toen Barend met Rocky aan de beurt was en de baan op kwam, werden de afstanden per deelnemer groter en stond op dat moment 95.88 meter als winnende op het scorebord.
Na aangehaakt te hebben aan de sleepwagen, was het duimen voor de teamleden en de fans, een week na de turboplof was het afwachten wat Rocky kon en zonder schade een afstand kon zetten, het is immers een mechanische en motorische sport.
De start was zoals voorheen, fel en er kwam een goed geluid uit Rocky, alleen de regen had de baan zeer zwaar gemaakt en dit resulteerde in een afstand van 96.28 meter.


Of dit genoeg was voor een topklassering was afwachten. Zolang duurde dit niet en verdween de afstand als sneeuw voor de zon.
De baan werd alleen maar beter en de ene naar de andere rijder kwam verder.
Aan het einde van de wedstrijd stond de 10de plaats op het scorebord en zakten we in het algemeen klassement van plek 3 naar 4.
De winnaar was Neighbours Nightmare met een full pull, Extreme Temptation op plek 2 met 99.57 meter en John Deere 2 op plek 3 met 98.92 meter.
Het algemeen klassement was bijna hetzelfde, alleen daar waren de plekken 2 en 3 andersom.
Natuurlijk een domper dat we plek 3 niet konden vasthouden, maar we wisten dat we onder deze omstandigheden er alles aan hadden gedaan en hebben gestreden.
Belangrijker is, dat er geen schade was aan Rocky en we met goede moed zaterdag kunnen afreizen naar Lochem, voor de wedstrijd in de Grand National, waar we in het algemeen klassement bovenaan staan.

Natuurlijk staan de foto’s en films weer op onze facebookpagina. Wilt u niets missen van ons, like de pagina en u blijft voortdurend op de hoogte van onze prestaties en nieuwsitems.