Grand National Oudenhoorn

Grand National Oudenhoorn

Na het geweldige weekend in Bernay stond de 2e wedstrijd voor de Grand National op het programma in Oudenhoorn. Al snel zagen we dat er een heel andere baan lag als vorig jaar, en dat de keuze van je startplek bepalend kon zijn. Goed opletten dus!

We stonden als 2e op de startlijst, een grote kans op ook een proeftrek dus. Na een dikke full pull van Rednex werd besloten dat de kar zwaarder moest, evengoed moest een full pull erin zitten. Het optoeren ging goed en we leken ook het juiste spoor te hebben gekozen. De balans kwam er goed in en de Rocky versnelde goed door, helaas begon de trekker snel te springen doordat de voet van de sleepwagen niet lekker in de baan viel en er geregeld uitbrak. Net door de 100 m vond Barend het genoeg en de run eindige bij 105 en een beetje. De datalogger wees uit dat het een goede keuze was de Rocky kwam meermaals los van de baan met bijbehorende hoge toerentallen en je zit niet op schade te wachten. Helaas zagen we dit later nog bij Neighbours nightmare die met schade aan de achteras naar huis moest.

Na deze run stonden we ook voor de moeilijke keuze wat doen we hiermee. De run was niet goed, maar zouden de omstandigheden verbeteren. We besloten het risico niet te nemen en lieten de trek staan. Achteraf niet de juiste keuze want de baan werd beter en de runs rustiger. Maar ook dat hoort bij de sport, een 6e plaats viel ons hiermee ten deel. op naar Made’s powerweekend!

Response code is 404