Grand National Kampioen in drassig Montfoort

Grand National Kampioen in drassig Montfoort

Vanuit alle windstreken verzamelden de teamleden, met familie, zich zaterdag in Montfoort voor de voorlaatste wedstrijd in de Grand National competitie. Onderweg al gespot door teamleden, reed Barend Huijbregts even later met de truck door de modderpoel naar een schoon plekje op het wedstrijdterrein. De buien die dag hadden het terrein omgetoverd tot een modderbad, waar varkens zich lekker zouden kunnen vermaken. De vraag was of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan, de organisatie had het programma al met een uur verschoven. Even later kwam men met de mededeling dat het programma zou doorgaan, maar wel met floating finish.

Dit houdt in dat elke rijder 1 keer rijdt en de gereden afstand meteen de eindafstand is.
Door deze beslissing liep ook het programma in. Zo kreeg het team rond 6 uur te horen zich gereed te maken.
Enkele teamleden hadden de baan bij de andere klasses nauwkeurig bekeken en kwamen tot de conclusie dat het een verraderlijke baan was. Zelfs zo verraderlijk dat elke fout direct afgerekend zou kunnen worden door uit de baan te lopen of zelfs dwars gaan van de tractor. Rond half 7 was het Hytec Red Neck die als eerste aankoppelde aan de sleepwagen. En wat de teamleden al hadden voorzien gebeurde, de tractor liep uit de baan en diskwalificatie was hun deel. Daar Appy Power na het niet willen starten van Kawe Runaway Deer een afstand van 119.04 meter had neergezet, besloot men de sleepwagen te verzwaren en mocht een ieder terugkomen voor een herstart.
Met een verzwaarde sleepwagen was Dams Rooster de eerste met een definitieve afstand van 93.64 meter.
Hierna was het de beurt aan Rocky om aan te haken. Kijken en informatie verzamelen van eerdere ritten in onze klasse was er niet en moest men uitgaan van eigen kennis, kunde en ervaring. De omroeper gooide nog wat olie op het vuur met uitspraken als “De Meester” en ”wordt het 7 van 7”. Natuurlijk prachtige uitspraken maar eerst moet Rocky willen en Barend met het team goede keuzes gemaakt hebben. Onder de klanken van “the eye of the tiger’ reed Barend de baan op en haakte Rocky zich vast aan de sleepwagen. Het geluid van optoeren was als muziek in de oren en de plakkaten klei schoten door het spinnen van de achterwielen de lucht in. Alles kwam in gang, neus licht omhoog en tot stilstand bij 105.67 meter.

Nu was het afwachten wat de andere rijders op deze baan konden neerzetten. DPP Rednex was de volgende in rij die zich mocht bewijzen, afgelopen week 1 van de teams waar Barend zijn helpende hand had gegeven. Een mooie afstand van 101.79 kwam op het bord en dit bleek op het einde de tweede plaatst te zijn voor Neighbours Nightmare met 100.10 meter. Overwinning  nummer 7 op rij in de Grand National was een feit en als klap op de vuurpijl “Nederlands Kampioen”. Met in September nog 1 wedstrijd te gaan in Alphen zijn we als team niet meer in te halen.
Na het inladen van Rocky, vertrok een deel van het team direct naar Knutwil in Zwitserland, waar zondag een demo op het programma stond. Foto’s en video’s zoals gebruikelijk op onze facebook