Extra tijd doet team Rocky goed!

Extra tijd doet team Rocky goed!

Na ruim 180 uur sleutelen door “The Master” Barend Huijbregts, ruim 300 uur door het team en een hoop oud ijzer, kwamen donderdagavond rond de klok van half elf de eerste geluiden van starten uit de schuur in Hoeven.

Een geheel nieuw blok en na het niet doorgaan van de wedstrijd in Eext en de tijd die hierdoor vrijkwam, ook een nieuwe kop lagen in Rocky. De geluiden waren als vanouds, nu wil dit nog niet alles zeggen, maar een zucht van verlichting was te horen bij de teamleden. Vrijdag werd alles nogmaals nagelopen, check, check en nog eens check.

Gelukkig kwamen er geen problemen bovendrijven en kon alles ingeladen worden voor de wedstrijd in Putten.
Zaterdagochtend verzamelde een gedeelte van het team zich en gespannen ging men richting strand Nulde, om daar de gecombineerde wedstrijd in de Grand National en Eurocup te rijden.

Aangekomen op het wedstrijdterrein kon men gaan uitladen en kwamen de eerste belangstellenden al om te kijken en te vragen hoe we ervoor stonden. De prostock klasse stond al om 15.00 uur op het programma en zoals al aangegeven was dit een gecombineerde klasse, 2 competities die tegelijk werden afgewerkt, dus voor Team Rocky dubbele belangen. Bij aanvang van de wedstrijd werd aan de toeschouwers uitgelegd dat de teams met een full pull doorgingen naar de pull off en bij minder dan 5 full pull rijders er een aanvulling zou zijn tot 5 teams. Klokslag 3 uur begon men aan de wedstrijd en kwam de eerste afstand op het scorebord. Door de wedstrijdleiding werd besloten de sleepwagen wat lichter te zetten en ging men verder met de wedstrijd. Toen Barend met Rocky als deelnemer 7 mocht aanhaken, was er zojuist de eerste full pull gereden, dus het was mogelijk, alleen wat doet de motor met weerstand.

Spanning was er bij een ieder met Rocky bloed, optoeren, wegrijden, neus omhoog en……..ruim over de 110 meter tot stilstand komen. Rillingen, kippenvel en bij een enkeling natte ogen was het resultaat van de run. De finale was een feit en snel werd de data uitgelezen, geen gekke dingen en gereedmaken voor de finale was het doel. Na de 23 deelnemers waren er precies 5 met een full pull en begon men aan de pull off, Helaas konden er 2 teams door schade niet terugkeren en was het podium een feit, maar nu nog strijden voor welke plek op het podium.

Barend mocht als eerste een finale afstand zetten, en die werd gezet, met een zwaardere sleepwagen kwam 114.96 meter op het scorebord. Een afstand waar Appy Power met 108.62 en John Deere2 met 104.58 meter zich op stuk beten.

De eerste plaats in de Grand National en Eurocup waren binnen, dit resulteerde in een versteviging van de eerste plaats in de Grand national en een sprong van plek 6 naar plek 3 in de Eurocup. Blij verliet het team aan het einde van de avond het wedstrijdterrein richting Hoeven. Met in hun achterhoofd dat er volgende week geen wedstrijd is en men nu ook een keertje kan gaan genieten van het vrije weekend.