European Superpull Ahoy

European Superpull Ahoy

HOEVEN – Afgelopen zaterdag 5 maart werd in de tot aan de nok toe gevulde Rotterdamse Ahoy de 38e editie van European Superpull verreden. Buiten Nederlandse deelnemers waren er ook een groot aantal Europese en zelfs uit het Amerikaanse Washington tractorpullers aanwezig.

Er was een spectaculair programma gemaakt voor de bezoekers, de eerste sessie begon om 12.00 uur en het avondprogramma om 19.00 uur, tussendoor was er gelegenheid om in een naastgelegen hal te kijken in de keuken van de teams. Vele vrachtwagens hadden hun deuren geopend en kon men terecht voor informatie over de trekkers en de sport in het algemeen, ook was er gedacht aan merchandise zoals caps, petten, zonnebrillen en team shirts waren in de hal te koop.

In de avondsessie mochten wij ons kunnen laten zien. Daar deze wedstrijd indoor gehouden werd had men een speciale afzuiging aangebracht aan en op de sleepwagen, de vrijkomende rook tijdens de run werd hierdoor afgezogen naar buiten.

We waren als derde in de klasse aan de beurt om een afstand te zetten, de run liep goed en er stond bij het stilkomen van Rocky de op dat moment verste afstand.

Na zes van de negen deelnemers sloeg het noodlot toe en brak de afzuiginstallatie af en werd deze klasse geannuleerd en niet uitgereden. Voor het team wat afgelopen winter hard heeft gewerkt een domper, met nog drie rijders te gaan stonden ze bovenaan, en was een podiumplaats in zicht. Foto’s met dank aan: Schizo pulling pics, Jan Bakker en Robbie Jochems.

Mocht uw interesse gewekt zijn in het tractorpulling, zaterdag 23 april van 14.00 uur tot 19.00 uur bent u van harte welkom op de opendag van het team Rocky.

Response code is 404