EK 2016

EK 2016

Afgelopen donderdag begon bij het team de zenuwen al vroeg, alles in orde, genoeg proviand en is het rustig op de weg. Na de laatste check vertrokken we in de middag richting P&O Ferries in de Europoort Rotterdam voor de overtocht, gelukkig viel de drukte mee en waren we ruim op tijd om in te schepen.

Na een nacht varen kwam het Engelse landschap in zicht en even later kon men de weg hervatten richting Great Eccleston, halverwege de middag bereikte men het terrein waar het moest gaan gebeuren.

Na het uitpakken van de nodige spullen werd er eerst voor de inwendige mens gezorgd en daarna het terrein en baan verkend, andere teams waren het Rocky team al voor en bij vele was het even bijpraten over de reis en de verwachtingen.

Zaterdagochtend werden de andere items als merchandising en niet te vergeten “Rocky” uitgeladen, voor beiden was er al snel grote belangstelling en vele foto’s werden genomen, inderdaad Rocky leeft in tractorpulling wereld.

Tegen het middaguur warmde Barend Huijbregts Rocky op en dat trok nog meer bekijks, even later moest men met Rocky voor de keuring, alles was goed en men kon gaan strijden voor de titel ” Europees kampioen”.

Bij het Europees kampioenschap gelden andere kwalificatie regels, men heeft 2 keer de kans om een Full Pull te behalen, daarna volgt de Pull Off en de teams die daar een Full Pull halen gaan door naar de Superfinale.

Bij de eerste runs was te zien dat de baan verraderlijk was, gelukkig lukte het Barend om direct de benodigde afstand te rijden, wel waren en weer zorgelijke blikken bij het team.

Net als in Montfoort klonk Rocky niet zoals een winnaar moet klinken, snel werd de data uitgelezen en ja weer geen goede gegevens, maar wel naar de Pull Off met 9 andere teams.

Als nummer 8 moest Barend de baan op, er waren op dat moment 2 Full Pulls gereden en de rest was rond of net boven de 90 meter tot stilstand gekomen, de spanning was te snijden en zou Rocky heel blijven bij deze run.

Rookpluimen kwamen uit de uitlaat en gebrul was te horen, helaas bleef de afstand van Rocky steken op 104.41cm, Europees Kampioen was niet haalbaar maar het podium misschien wel dus bleef het spannend tot het einde.

Later bleek dat de afstand goed was voor plek 3 en ging de superfinale tussen Extreme Temptation en John Deere 2, de laatste won de Superfinale en was Europees Kampioen met team Rocky op een mooie 3e plaats.

Voor de liefhebbers is er vanaf zaterdag om 17.30 uur weer wekelijks een uitzending van Truck en Tractorpulling te zien, ook onze verrichtingen zijn daarin te zien.

Response code is 404