Druk weekend voor pullingteam Rocky

Druk weekend voor pullingteam Rocky

HOEVEN – Zaterdag was het vroeg dag voor de leden van het Rocky team. In de middag een wedstrijd in Montfoort voor de Grand National en zondag in Hajdúböszörmény Hongarije voor de Eurocup.

Dat het de afgelopen periode ook in het Utrechtse Montfoort geen zomer was geweest, bleek wel toen het team het terrein opreed, ook de baan zag er verraderlijk uit. Dit bleek wel toen de eerste teams zich verkeken op plaatsing van de sleepwagen en de slechte balans bij het wegrijden, net als vorige week was de 110 meter een zware dobber. Toen Barend Huijbregts zijn “Rocky” aankoppelde aan de sleepwagen, met de problemen van vorige week in hun achterhoofd, stonden de andere leden gespannen naast de baan en nabij de tribune. Na een grote rookpluim en 104.95 meter kwam Rocky tot stilstand, geen 110 meter maar op dat moment wel de verste afstand, blije gezichten bij Barend het team en de supporters.

Na de 13 rijders bleek de afstand goed te zijn om als nr.3 van de 4 naar de Pull Off te gaan, bij het uitlezen van de data was toch te zien dat het niet helemaal goed zat in Rocky en besloot men niet meer de baan op te gaan. Een 4e plaats was behaald en men ging voor zekerheid i.p.v. mogelijk veel schade. In de Pull Off was het KAWE Runaway Deer die met 93.15 meter de 1e plaats pakte voor Extreme Temptation en Next Sensation. Met de behaalde punten bleef men In het algemeen klassement staan op de 3e plaats, met nog 3 wedstrijden in de Grand National Competitie voor de boeg is er nog van alles mogelijk.

Samen met team Extreme Temptation vertrok men als ” Smokey and the Bandit” voor een rit van 1600 kilometer naar Hongarije. Zondag rond de middag kwamen we aan op het wedstrijdterrein. Na de benen gestrekt te hebben werd Rocky uit de wipkar gereden. Na nogmaals onderzoek en uitlezen van de data werd besloten te starten zonder reparatie aan Rocky. Helaas, tijdens de wedstrijd bleek toch de brandstofpomp niet in orde te zijn en brak Barend zijn run af bij 25.13 meter.

Nu was het afwachten wat de directe concurrentie behaalde aan afstanden, van de 9 deelnemers haalde er 5 een Full Pull. De spanning bij de Pull Off was te snijden, lager geplaatste teams in het algemeen klassement konden dichterbij of zelfs over het door het team behaalde puntenaantal heengaan. Een geluk bij ongeluk kon niet al de concurrentie terugkomen en zo was er toch nog iets te vieren dit drukke weekend, een mooi behaalde 3e plaats door het team in het eindklassement van de Eurocup! Daarnaast werd na d eklasse de goede sfeer in de klasse nog eens duidelijk: Baren mocht een run maken op de Engelse Ice Bear, team Ice Bear bedankt.

Uitslag eindklassement Eurocup: 1. John Deere 2; 2. Extreme Temptation; 3. Rocky.

Response code is 404