Drama op EK voor pullingteam Rocky

Drama op EK voor pullingteam Rocky

Afgelopen week stond in het teken van het Europees Kampioenschap, wat dit jaar verreden werd in Stroe. Toen vrijdag de ene naar de andere bui boven Nederland werd losgelaten, moest de organisatie noodgedwongen de beslissing nemen om het vrijdagavond programma te cancelen en te verschuiven naar de zaterdag. Als team zouden we vrijdagmiddag vertrekken, maar door deze mededeling verschoven we dit naar de avond. Dat Nederland problemen had met de buien was te zien, regen, drukte en files tijdens de rit naar Stroe.

Toen rond 23.00 uur de truck het terrein in Stroe opreed, was te zien waarom men het programma had gecanceld, plassen en sporen in het weiland. Samen met team Extreme Temptation werd het kamp opgericht en kon men genieten van de regendruppels op de tent. Na een nacht met buien, kwam zaterdagochtend de organisatie met de mededeling dat ze wederom moesten ingrijpen. 2 klasses werden definitief niet gereden en voor de andere klasses was er besloten om floating finish te rijden.
Net na de klok van 13.00uur rolde Rocky uit de truck en konden we hem nog even oppoetsen. Even later werd Rocky opgehaald voor de weging en op parc ferme geplaatst. Door loting hadden we startplek nummer 1 gekregen, dus zouden we als eerste Prostock de baan op gaan voor de proeftrek. De organisatie had ook de regel ingevoerd, dat Barend direct na zijn run moest beslissen om de afstand te laten staan, of nogmaals terug te komen.
Waar men normaal nog na de proeftrek wat runs de tijd had om te beslissen, was dit nu niet mogelijk.
De baan zag er na al de regen goed uit en op vergelijkbare banen waren dit seizoen al diverse overwinningen behaald.
Op Facebook kon men meekijken hoe Barend “Rocky” startte en de voorbereidingen begonnen.
Na enkele minuten kon men zien dat de gezichtsuitdrukking van Barend veranderde en de live uitzending abrupt stopte. De kap van Rocky werd geopend en zorgelijke blikken bij Barend en teamleden. Nog snel kwam de gereedschapskist tevoorschijn, maar al snel daarna was de beslissing “geen deelname aan het EK”.
Afgelopen donderdagavond, voor het inladen, was er geen vuiltje en liep Rocky als een zonnetje en juist nu was er een probleem aan de brandstofpomp. Natuurlijk was live te zien dat Rocky draaide tijdens het warmdraaien!
Maar meedoen, met in je achterhoofd dat er heel veel schade kon ontstaan aan de motor, de financiële onkosten en de vele sleutel uren, was de gok het niet waard.
Nadat de organisatie bekend had gemaakt dat de nu nog “onofficiële Nederlands Kampioen 2017” in de GN niet mee zou doen, zijn we naar de tribune gegaan om dan maar het vriendenteam aan te moedigen.
Ook zij moesten al snel, nu als nummer 2, de baan op en op dat moment was er weinig voorkennis over hoe de baan zou zijn. Na een mooie 103.34 meter was het afwachten tot de 18 andere teams hun afstand hadden gezet. Aan het eind bleek het de winnende te zijn, met op plek 2 KAWE Runaway Deer en plek 3 Dieselross.
Namens team Rocky de felicitaties aan het team met het behalen van de EK titel.

Zaterdag de laatste wedstrijd voor de Grand National competitie in Alphen, al is die competitie al in ons voordeel beslist, wij gaan er “gewoon weer voor”.