Alphen: “Als de concurrentie punten laat liggen dan…..”

Alphen: “Als de concurrentie punten laat liggen dan…..”

Dit waren vorige week de woorden van Barend Huijbregts van Tractorpullingteam Rocky op de vraag “wordt het deze competitie nog spannend”? Zaterdag stond de op 1 na laatste wedstrijd in de Grand National op het programma. Een groot gezelschap aan fans en familie volgde het team naar het wedstrijdterrein in Alphen. Rond de klok van 21.00uur was live op facebook te volgen dat Rocky werd gestart om warm te draaien. Tegen 22.00 uur was het de eerste rijder die liet zien dat de sleepwagen zwaar stond en de wedstrijdleiding besloot wat gewicht van de sleepwagen te halen, dit resulteerde in een verre afstand van 105.26 meter, neergezet door de jarige Renate van Riet met Blue Hazard. De toon was gezet en blijkbaar was alles mogelijk op deze baan. Toen de naaste concurrentie KAWE Runaway Deer een kortere afstand noteerde, was het aan team “Rocky” om het spannend te gaan maken. Als achtste rijder mocht Barend de baan op met Rocky en positioneerden de teamleden de sleepwagen op zijn startpositie, de ketting tussen beiden stond strak net als de gezichten van de teamleden, fans en familieleden. Voor Barend de opdracht “gas op die plank” en om het nog spannende te maken gooide de speaker er nog een schepje bovenop met de opmerking “ze kunnen nog kampioen worden”! En het antwoord volgde direct, wat een run…………………..105.61 meter en op dat moment nr.1 met nog 6 rijders te gaan.

Nu was het aan Extreme Temptation om de baan op te gaan, met 105.13 meter was het ook voor hen billenknijpen en afvinken wie er buiten de 4 beste zouden vallen en niet mochten terugkeren in de finale. Het team wat direct na Extreme Temptation de baan op kwam had gekozen om meer aan de rechter kant te starten, wat een goede keuze bleek te zijn. Meer grip en een afstand in de buurt van Rocky. Dit resulteerde erin, dat de overige teams ook op rechts van start gingen en zelfs voorbij de afstand van Rocky gingen. Met nog 2 teams te gaan stond Rocky 4e en was het billenknijpen. Gelukkig kwam niemand meer aan de afstand en ging het team als nummer 4 naar de finale. Team Hy Tec Red Neck, wat met 109.78 de finale in ging, kon door motorische problemen niet terugkeren en ging de finale tussen 3 teams. Barend mocht als eerste de baan op en Rocky kwam tot stilstand bij 101.91 meter.

Voorzichtig keken de teamleden elkaar aan met een blik “is dit genoeg”. Hierna volgde Next Sensation met 95.92 meter en was het afwachten wat de winnaar van vorige week Appy Power zou noteren. De spanning was te snijden en explodeerde toen er een afstand van 97.87 meter op het scorebord kwam te staan. De eerste plaats was een feit en 20 punten konden bijgeschreven worden. En ja, het kan nog spannend worden, met nog 1 wedstrijd te gaan over 2 weken in Zele België is het verschil tussen nr.1 Extreme Temptation en nr.2 Rocky nog maar 5 punten. Foto’s en video’s met dank aan Robbie Jochems, Schizo en hydrohid